МОНІТОРИНГ І КОМЕНТАРІ ДО НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ (квітень 2017 р.)

В рамках щомісячного моніторингу проаналізовано найбільш суттєві зміни регуляторної політики у зв’язку з прийнятими протягом квітня 2017 р. законодавчими актами та нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади.

В сфері адміністративних послуг, дозвільної системи та ліцензування скасовано обов’язковість застосування печаток в господарській діяльності (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами – підприємцями» від 23 березня 2017 р. № 1982-VIII).

Головними нововведеннями в банківській сфері стали:

В розділі «Практика дерегулювання економіки в Україні» анонсовано початок роботи нового реєстру автоматичного відшкодування ПДВ.

Оцінка якості розробки АРВ до проектів регуляторних актів (розділ 4 моніторингу) продемонструвала позитивні тенденції щодо наявності більшості якісних і кількісних показників аналізу. В квітні 2017 р. низькі показники якості АРВ було зафіксовано в двох ЦОВВ: Міністерстві екології та природних ресурсів, Міністерстві інфраструктури України, що обґрунтовано відсутністю більшості АРВ за розробленими ними проектами.

Завантажити моніторинг