МОНІТОРИНГ І КОМЕНТАРІ ДО НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ (липень 2017 р.)

В рамках щомісячного моніторингу проаналізовано найбільш суттєві зміни регуляторної політики у зв’язку з прийнятими протягом липня 2017 р. нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади.

В сфері адміністративних послуг, дозвільної системи та ліцензування внесено зміни до Порядку надання дозволів (Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» від 4 липня 2017 р. № 519). Крім того, підвищено часткову компенсацію відсотків за кредитами в аграрній сфері (Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» від 12 липня 2017 р. № 502).

Головні нововведення в банківській сфері:

В розділі «Практика дерегулювання економіки в Україні» анонсовано рішення Кабінету Міністрів України розширити перелік банківських установ, до яких зможуть звернутися сільгоспвиробники для отримання 20% компенсації за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Оцінка якості розробки АРВ до проектів регуляторних актів (розділ 4 моніторингу) продемонструвала позитивні тенденції щодо наявності більшості якісних і кількісних показників аналізу. В липні 2017р. низькі показники якості АРВ було зафіксовано в трьох з 22 ЦОВВ: Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, що обґрунтовано відсутністю більшості АРВ за розробленими ними проектами.

Завантажити моніторинг