ЗАСІДННЯ НАУКОВО-КОНСУЛЬТАТИВНОЇ РАДИ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДФС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

20 жовтня 2017 року у приміщенні Національної академії правових наук України відбулося чергове засідання Науково-консультативної ради ГУ ДФС у Харківській області, до складу якої входить заступник директора Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України проф. Юрій Іванов.

У засіданні взяли участь керівник Державної фіскальної служби в регіоні Микола Рибаков, Віце-президент Національної академії правових наук України Микола Кучерявенко, представники вищих навчальних закладів та громадських організацій.

Під час роботи ради було розглянуто ряд дискусійних питань діючого законодавства, які викликають неоднозначне тлумачення та потребують вирішення на нормативному або законодавчому рівні.

Так, детально були розглянуті проблеми, пов'язані із визначенням дати повернення валютної виручки українських експортерів при використанні розподільчих рахунків; механізмом нарахування пені за порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності та варіанти визначення бази оподаткування єдиним податком та ПДВ у цих випадках.

Серед інших питань було розглянуто особливості проведення позапланових документальних перевірок за рішенням суду, що неоднозначно врегульовані в Податковому кодексі України та суперечливість податкових роз’яснень щодо сплати податку на доходи фізичних осіб у бюджети різних територіальних громад суб’єктом господарювання, який не має відокремлених структурних підрозділів.

В ході засідання відбулась цікава дискусія щодо обговорюваних проблем, в ході якої члени Ради обмінялися своїм баченням їх вирішення та законодавчого врегулювання.

Пропозиції за тими питаннями, в процесі обговорення яких було досягнуто консенсусу, за рішення Ради передаються до профільного комітету Верховної Ради України та ДФС України.

Завантажити презентацію