19 травня 2023 року у рамках Дня науки відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку бізнесу, фінансово-кредитних та облікових систем», яку проводив Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна на базі Навчально-наукового інституту «Каразінський банківський інститут» за участі Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України.

Конференція проводилася в онлайн-форматі. В ній взяли участь науковці з Польщі, Литви, Латвії, України та інших країн.

Відкрили конференцію проректор ХНУ імені В.Н. Каразіна, д.е.н., професор Борис Самородов, із вступним словом виступила директор ННІ «Каразінський банківський інститут» ХНУ імені В.Н. Каразіна, к.ф.н., доцент Анна Чхеайло.

З доповідями на пленарному засіданні виступили:

Blazej PRUSAK, Doctor of Economics, Professor, Head of the Department of Finance of Gdańsk University of Technology (Gdansk, Republic of Poland) – «COLOR SYMBOLISM IN FINANCE»;

Олександр Мельниченко, д.е.н., професор, професор кафедри фінансів Ґданської Політехніки (м. Ґданськ, Республіка Польща) – «СУЧАСНІ МОЖЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ В РОЗДРІБНИХ РОЗРАХУНКАХ ДЛЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ В ЄС»;

Алла ЧЕРЕП, д.е.н., професор Запорізького національного університету, Олександр ЧЕРЕП, д.е.н., професор – «ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНИХ НАПРЯМКІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ» та ін.

Також на пленарному засіданні з доповіддю на тему «Фінансові аспекти повоєнної відбудови критичної інфраструктури в країнах світу» виступили науковці НДЦ ІПР НАН України – директор, д.е.н., професор Вікторія ХАУСТОВА та ст. наук. співр., к.е.н., старший дослідник Наталія ТРУШКІНА.

За результатами пленарного засідання організаторами конференції та науковцями зауважено про наявність широкого кола проблем у сфері розвитку бізнесу, фінансово-кредитних й облікових систем, в тому числі викликаних військовою агресією рф проти України, що потребуватимуть вирішення, необхідності єднатися у цій справі та висловлена щира вдячність зарубіжним колегам і установам-партнерам за підтримку України та українських науковців.

Продовження конференції відбулося по секціях: Секція 1. Сучасні фінансові інститути та інструменти в нестабільній глобальній екосистемі; Секція 2. Актуальні питання розробки і впровадження бухгалтерського обліку, аналізу, контролю і оподаткування підприємницької діяльності; Секція 3. Професійний менеджмент у сучасних організаціях; Секція 4. Інформаційні технології та економіко-математичні моделі у фінансово-кредитній сфері та бізнесі, а також у межах Круглого столу: «Розвиток компетентностей сучасного банкіра та шляхи їх формування в системі вищої економічної освіти».

Завантажити презентацію