РЕФОРМА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ: ОЦІНКА, АНАЛІЗ, ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ, ПРІОРИТЕТИ

21 березня 2018 року в Науково-дослідному центрі індустріальних проблем розвитку НАН України пройшов круглий стіл на тему «Реформа децентралізації влади в Україні: оцінка, аналіз, проблемні питання, пріоритети».

Представлені досягнення реалізації реформи за останні чотири роки та запропоновані заходи, реалізація яких має сприяти ефективності реалізації реформи децентралізації в Україні.

Розглянуті питання перспективних напрямів і першочергових кроків щодо реалізації реформи децентралізації влади в Україні на коротко та середньостроковий термін для забезпечення ефективного функціонування спроможних об’єднаних територіальних громад. Практична реалізація пріоритетів реформи децентралізації влади потребує консолідації зусиль центральних і місцевих органів влади, громадянського суспільства, наукових і освітніх установ, що дасть змогу комплексно вирішувати поставлені завдання.

В дискусії прийняли участь співробітники Центру. За результатами обговорення, з урахуванням пропозицій учасників круглого столу, визначено рекомендації щодо розширення напрямів дослідження, формування науково-практичних рекомендацій розробки механізму формування і функціонування самодостатніх територій в умовах децентралізації влади в Україні.

Завантажити презентацію