Круглий стіл «Криптовалюти: реалії та перспективи»

11 жовтня 2017 року Науково-дослідним центром індустріальних проблем розвитку НАН України спільно з Об’єднанням промисловців та підприємців Харківської області – регіональним відділенням ВГО УСПП та Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця було проведено круглий стіл на тему: «Криптовалюти: реалії та перспективи».

Зі вступним словом виступив заступник директора НДЦ ІПР НАНУ д.е.н., професор Юрій Борисович Іванов.

Доповідь на тему: «Сутність криптовалют та перспективи їх розвитку» презентував Голова Правління регіонального відділення Української спілки промисловців та підприємців, Голова спостережної ради ПАТ «Турбогаз» Олег Семенович Ільютко. Доповідач зосередив увагу на таких питаннях: сутність та етапи розвитку криптовалюти Bitcoin; особливості технології Blockchain; переваги і недоліки інвестування у криптовалюти; фінансово-правова сутність криптовалют.

У круглому столі взяли участь більш ніж 80 студентів факультетів Менеджменту та маркетингу та Фінансів Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця.

У дискусії прийняли участь викладачі та професори Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця: завідувач кафедри Банківської справи д.е.н., професор О.М. Колодізєв, декан факультету Фінанси д.е.н., професор П.В. Проноза, декан факультету Менеджменту та маркетингу к.е.н., професор О.М. Тімонін, к.е.н., доцент кафедри банківської справи О.В. Лебідь, к.е.н., доцент кафедри банківської справи О.І. Омельченко, а також співробітники НДЦ ІПР НАНУ: завідувач сектором д.е.н., доцент І.О. Губарєва, завідувач сектором к.е.н., доцент О.Ю. Полякова, науковий співробітник к.е.н. В.О. Шликова, провідний інженер О.М. Леванда.

Під час круглого столу обговорювались питання пов’язані із проблемами та перспективами розвитку криптовалют в Україні: законодавчому визначенні місця та функцій криптовалюти в національній грошовій системі, правовому статусі та регулюванні обігу криптовалют в Україні та світі, криптовалюти – суперінвестиція чи фінансова бульбашка.

Завантажити презентацію