МОНІТОРИНГ І КОМЕНТАРІ ДО НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ (березень 2018 р.)

В рамках щомісячного моніторингу проаналізовано найбільш суттєві зміни регуляторної політики у зв’язку з прийнятими протягом березня 2018 р. нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади.

В реєстраційній сфері основними нововведеннями були наступні:

В сфері адміністративних послуг, дозволів та ліцензування прийнято наступні нововведення:

Змінами в сфері податкової політики та адміністрування податків 5 країн (Грузія, Естонія, Латвія, Мальта та Угорщина) виключені з Переліку держав (територій), які відповідають критеріям, установленим підпунктом 39.2.1.2 ПКУ, тобто операції з нерезидентами, зареєстрованими в цих країнах, класифікуються як контрольовані (Постанова Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р., №108. «Про внесення змін у додаток до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1045»).

Змінами в сфері зовнішньоекономічної діяльності затверджено новий Перелік документів, які необхідно подати для завершення відповідного виду державного контролю - санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного видів держконтролю в режимі єдиного вікна (Наказ Мінфіну України «Про внесення змін до Переліку документів, які необхідно подати відповідному контролюючому органові для завершення відповідного виду державного контролю» від 16 березня 2018 р. №368).

Змінами в сфері банківської діяльності:

В розділі «Практика дерегулювання економіки в Україні»:

1) впровадження сервісу з передзаповнення податкових декларацій «Податки Просто»;

2) розширення спектру сервісних послуг ДФС України;

3) підписання Угоди про інформаційне співробітництво між ДФС та фінансовими установами;

4) оновлення плану-графіку документальних планових перевірок платників податків;

5) оприлюднення результатів проведеного Мінфіном моніторингу застосування єдиного вікна при митному оформленні товарів.

В розділі «Перспективне законодавство» наведено проекти регуляторних актів, дія яких направлена на дерегулювання різних сфер економіки України, а саме:

Завантажити презентацію