МОНІТОРИНГ І КОМЕНТАРІ ДО НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ (січень 2017 р.)

В рамках щомісячного моніторингу проаналізовано найбільш суттєві зміни регуляторної політики у зв’язку з прийнятими протягом січня 2017 р. нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади.

Основними змінами в реєстраційній сфері стали нововведення в системі реєстрації шлюбу, внесені Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 502» від 28 грудня 2016 р. № 1068-р.

В сфері адміністративних послуг, дозвільної системи та ліцензування внесено зміни до Порядку праці іноземців та осіб без громадянства (Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства» від 18 січня 2017 р. № 28 р.).

Головним нововведенням в зовнішньоекономічній сфері стала зміна порядку коригування митних декларацій (Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про митні декларації» від 11 січня 2017 р. № 27).

В банківській сфері:

В розділі «Практика дерегулювання економіки в Україні» Державною службою зайнятості анонсовано початок роботи сервісу, за допомогою якого кожен зможе самостійно записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості України. Наведено основні тези з аналітичного звіту Державної регуляторної служби за 2016 рік.

Оцінка якості розробки АРВ до проектів регуляторних актів (розділ 4 моніторингу) продемонструвала позитивні тенденції щодо наявності більшості якісних і кількісних показників аналізу. В січні 2017р. низькі показники якості АРВ було зафіксовано в чотирьох з 15 ЦОВВ: Міністерстві фінансів України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Державній авіаційній службі, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України,  що обґрунтовано відсутністю частини АРВ за розробленими ними проектами та обов’язкових прогнозних показників результативності.

 

Завантажити моніторинг