МОНІТОРИНГ І КОМЕНТАРІ ДО НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ (лютий 2017 р.)

В рамках щомісячного моніторингу проаналізовано найбільш суттєві зміни регуляторної політики у зв’язку з прийнятими протягом лютого 2017 р. законодавчими та нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади.

В сфері адміністративних послуг, ліцензування та дозвільної системи наголошено на новаціях, введених двома нормативно-правовими актами:

Основні зміни в сфері банківської діяльності, проаналізовані в тексті моніторингу – наступні:

Головним нововведенням в сфері зовнішньоекономічної діяльності стало внесення змін до порядку оформлення митних декларацій. Зміни зазначені  Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про митні декларації» від 11 січня 2017 р. № 27.

В розділі «Практика дерегулювання економіки в Україні» анонсовано введення двох електронних сервісів: «Онлайн будинку юстиції» та онлайн-сервісу Державної прикордонної служби, на якому громадяни можуть ознайомитися зі станом завантаженості пунктів пропуску на державному кордоні.

Оцінка якості розробки АРВ до проектів регуляторних актів (розділ 4 моніторингу) продемонструвала позитивні тенденції щодо наявності більшості якісних і кількісних показників аналізу. В лютому 2017 р. низькі показники якості АРВ було зафіксовано в трьох ЦОВВ: Міністерстві юстиції України, Державній авіаційній службі, Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, що обґрунтовано відсутністю більшості АРВ за розробленими ними проектами.

Завантажити моніторинг