МОНІТОРИНГ І КОМЕНТАРІ ДО НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ У СФЕРІ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ (березень 2017 р.)

В рамках щомісячного моніторингу проаналізовано найбільш суттєві зміни регуляторної політики у зв’язку з прийнятими протягом березня 2017 р. нормативно-правовими актами центральних органів виконавчої влади.

В реєстраційній сфері внесено зміни до процесу реєстрації отримувачів гуманітарної допомоги (Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку реєстрації отримувачів гуманітарної допомоги» від 16 березня 2017 р. № 146).

В сфері адміністративних послуг, дозвільної системи та ліцензування, Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність» від 1 березня 2017 р. № 112 змінено умови подання пропозицій до проекту будівельних норм.

Головним нововведенням в податковій сфері стали:

В зовнішньоекономічній сфері було введено наступні новації:

В розділі «Практика дерегулювання економіки в Україні» Державною архітектурно-будівельною інспекцією, Державним агентством з питань електронного урядування та Координатором проектів ОБСЄ в Україні презентовано нову електронну послугу у містобудівній сфері – декларацію про готовність об’єкта до експлуатації. Міністерством юстиції та Державним агентством з питань електронного урядування введено нові електронні послуги у сфері державної реєстрації. Крім того, важливим кроком в сфері дерегуляції стало скасування Кабінетом Міністрів України понад 100 неактуальних та недоцільних регуляторних актів.

Оцінка якості розробки АРВ до проектів регуляторних актів (розділ 4 моніторингу) продемонструвала позитивні тенденції щодо наявності більшості якісних і кількісних показників аналізу. В березні 2017 р. низькі показники якості АРВ було зафіксовано в двох ЦОВВ: Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державному комітеті телебачення і радіомовлення, що обґрунтовано відсутністю більшості АРВ за розробленими ними проектами.

Завантажити моніторинг